Lurifax


Lurifax1

foto af Monica Bach

Størrelser
2 (4) 6 (8) 10 år

Mål
Overvidde: 64 (71) 75 (80) 85 cm
Hel længde: 35 (40) 45 (50) 55 cm
Ærmelængde: 25 (30) 33 (36) 39 cm

Strikkefasthed
Glatstrik på 5 mm rundpind
17 m og 22 p = 10 x 10 cm

Garn
Peruvian Highland Wool fra Filcolana (100% uld; 100 m pr. 50 g)
– se garnmængde, farvenumre og forslag til andre garner du kan bruge i bogen

Pinde
5 mm + 4 mm

 

Lurifax2

foto af Signe Strømgaard

Jeg lærte at strikke, da min søn Aksel var helt lille og ny. Han blev dog ikke ved med at være lille ret længe – faktisk voksede han fra alt sit tøj i en utrolig fart. Derfor brugte jeg meget tid på at lede efter en helt enkel sweateropskrift, som jeg kunne bruge igen og igen til at strikke trøjer i stadigt større størrelser. En opskrift jeg kunne bruge til at strikke sweatre i forskellige garner, farver og mønstrer. Jeg fandt aldrig den opskrift, men til gengæld ansporede oplevelsen mig til at lære at skrive mine egne opskrifter.

Lurifax3

foto af Signe Strømgaard

Denne enkle raglansweater er netop den opskrift, jeg ikke selv kunne finde dengang. Opskriften er helt simpel, og designet er enkelt og anvendeligt. Jeg har strikket den i god uld med en løbelængde på omtrent 100 m pr. 50 g, hvilket er en tykkelse, som langt de fleste garnbutikker ligger inde med. Designet kan varieres nærmest i det uendelige – med striber, med kontrastkanter, med et mønster eller med et ansigt som på på Fidusmager.

Lurifax strikkes oppefra og ned på rundpind. Det fantastiske ved at starte oppefra er, at du nemt kan regulere længden af krop og ærmer. Du bliver simpelthen bare ved med at strikke til længden passer til modtageren.

Fusentast er designet efter samme grundidé.

-Signe

 

Se Lurifax på Ravelry

Lurifax4

foto af Signe Strømgaard