Laban


Laban 1

foto af Monica Bach

Størrelser
2 (4) 6 (8) 10 år

Mål
Overvidde: 64 (71) 75 (80) 85 cm
Hel længde: 35 (40) 45 (50) 55 cm
Ærmelængde: 25 (30) 33 (36) 39 cm

Strikkefasthed
Glatstrik på 5 mm rundpind
17 m og 22 p = 10 x 10 cm

Garn
Peruvian Highland Wool fra Filcolana (100% uld; 100 m pr. 50 g)
– se garnmængde, farvenumre og forslag til andre garner du kan bruge i bogen

Pinde
5 mm + 4 mm

Knapper
Små agoyaknapper fra 123knit.com

 

 

Jeg synes runde bærestykker er noget af det allerfineste og noget som er helt særligt ved håndstrik. En af de mest elegante måder at understrege den flotte form på bærestykket er med flerfarvede mønstre. Disse bliver dog hurtigt temmelig komplicerede at strikke – især når der strikkes ind- eller udtagninger på samme tid.

Jeg kan godt lide at arbejde med forenkling i mine strikdesign. Jeg kan godt lide, at koge en idé ind til sin essens. Bærestykket på Laban er for mig essensen af det runde flerfarvede bærestykke. Enkelt, grafisk og let at gå til.

Som det så ofte sker i design-processen, så udvikler designet sig mens jeg sidder og strikker det. Det enkle mønster på bærestykket var så effektfuldt og farverne så fine når de mødtes, at jeg valgte at bruge det igen i bunden af ærmer og krop.

Ww_Laban2

foto af Monica Bach

Ww_Laban3

foto af Signe Strømgaard

 

Laban har helt fra starten heddet rævecardiganen i mit hoved, og designet blev først for alvor levende – og blev klar til at blive strikket, da Peruvian Highland Wool kom ud i farve 977 (kit). Farven er med sin naturhvid-uden-at-være-for-lys nuance den perfekte ræve-makker til den fine rust-orange farve.

– Signe

Se Laban på Ravelry

Ww_Laban4

foto af Signe Strømgaard

Ww_Laban5

foto af Signe Strømgaard

Ww_Laban6

foto af Signe Strømgaard